Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Otvoreno Likovno anale Udruge likovnih umjetnika HKD “Napredak”

Likovno anale – HKD Napredak6

Ovogodišnje Likovno anale, gdje se 37 umjetnika Udruge likovnih umjetnika Hrvatskog kulturnog društva (HKD) “Napredak” predstavilo s 55 likovnih uradaka različitih formata, tehnika i motiva, otvoreno je večeras u Sarajevu.

Predsjednica Udruge likovnih umjetnika HKD Napredak Hiba Mustafić kaže da su prije mjesec dana vršili selekciju radova te izabrali najbolja djela, i da se ovaj put radi samo o slikama, nažalost, bez skulptura.

– Slike su rađene tehnikama ulje na platnu, akvarel, akril na platnu, kao i kombiniranim tehnikama različitih formata i motiva – pojasnila je.

Mustafić je u izjavi za Fenu istakla da je ovo dosada jedna od njihovih najljepših i najboljih izložbi, s dobro odabranim radovima.

– Autori su slikari vrijedni pažnje, a odabrani su isključivo po svom umijeću, bez obzira na to da li su akademski obrazovani ili ne – naglašava.

U Udruzi, kaže, imaju mnogo slikara sa završenom Akademijom likovnih umjetnosti – Odsjek kiparstvo ili slikarstvo, kao i one bez akademskog obrazovanja.

Dodala je da Izložba ima prodajni karakter te da će biti otvorena do kraja godine, mada po potrebi bude produžena za 5-6 dana, jer uvijek vlada veliko interesovanje.