Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ovacije za Mustafićevu “Zimsku bajku” u Podgorici (FOTO)

zimska_bajka_podgorica_mustafic_1

Na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta sinoć je premijerno izveden Šekspirov komad “Zimska bajka” u režiji bosanskohercegovačkog reditelja Dina Mustafića, a publika je višeminutnim aplauzom nagradila aktere nakon izvođenja.

Višeslojna i teatarski savremeno postavljena, Mustafićeva Zimska bajka je specifična i izuzetno zahtjevna, rediteljsko-dramaturški, ali i glumački jer predstava mijenja žanr, od tragedije do komedije.

Mustafiću je ovo druga režija u Crnogorskom narodnom pozorištu nakon komada Edvarda Olbia “Ko se boji Virdžinije Vulf” 2009., saopćeno je iz Crnogorskog narodnog pozorišta.

Dramatuškinja predstave je Željka Udovičić Pleština, scenograf Dragutin Broz, kostimografkinja Tijana Todorović, asistentkinja kostimografa je Marta Garčević, muziku je radila Vjera Nikolić, scenski pokret i koreografiju Nada Vukčević, scenski govor Dubravka Drakić, a izvršne producentkinje predstave su Nela Otašević i Janja Ražnatović.

U predstavi igraju: Zoran Vujović, Žana Gardašević-Bulatović, Slaviša Čurović, Srđan Grahovac, Jelena Nenezić Rakočević, Dejan Ivanić, Aleksandar Gavranić, Andrea Mugoša, Ana Vučković, Danilo Čelebić, Nikola Perišoć. Petar Burić, Gojko Burzanović, Dragan račić, Julija Milačić, Jelena Minić, Radmila Čolić, Mirko Vlahović, Stevan Radusinović, Srđan Tošković, Smiljana Martnović, Anđelija Rondović, Jovan Dabović, Filip Đuretić i studenti specijalističkih studija studijskog programa Gluma u kasi red.prof. Branimira Popovića – FDU Cetinje: Marko Todorović, Vanja Jovićević, Milica Šćepanović, Anđela Radović i Vukan Pejović.

Muzički tim, osim Vjere Nikolić čine: Mladen Nikčević, Ivan Peković, Tatjana Krkeljić i Mladen Popović.

Slaviša Čurović nakon premijere istakao je da mu je ovo 61. uloga i da je Mustafić iz njega izvukao maksimum.

– Od mene je izvukao zadnji komadić jetre. Ono što sam imao, ja sam donio na scenu. Pravo da vam kažem, ni poslije predstave se ne osjećam dobro, ne fizički, nego psihički. Od mene je pravio grubijana, ja sam to igrao na filmovima i u serijama, ali, ovo je baš onako bilo teško. I neka je – rekao je Čurović.

Žana Gardašević-Bulatović rekla je da je zadovoljna kako je pošlo premijerno prikazivanje.

– Taj treći čin, taj moj monolog je beskrajno težak, emotivno zahtjevan i ono što je upriličeno na sceni dira, potresa, i mene kao glumicu, a sigurna sam i publiku. Na kraju, kad se sve sumira, mislim da smo napravili dobru predstavu koju će publika voljeti – kazala je Gardašević-Bulatović.