SARTR

Ove sedmice na repertoaru predstave “Sarajevo Feeling” i “Brašno u venama”

brasno u venama sartr

U utorak, 10. januara, sa početkom u 20h biće izvedena predstava “Sarajevo Feeling”, a u petak, 13. januara, predstava “Brašno u venama”

Na repertoaru SARTR-a publika će ove sedmice imati priliku pogledati dvije predstave.

U utorak, 10. januara, sa početkom u 20h biće izvedena predstava “Sarajevo Feeling”, a u petak, 13. januara, predstava “Brašno u venama”.

Tekst “Sarajevo Feeling” Almira Bašovića na scenu SARTR-a postavlja Thomas Steyaert, u kreaciji i izvedbi Snežane Bogićević, Maje Salkić, Jasenka Pašića, Davora Sabe, Adnana Krese, Amara Selimovića, Igora Skvarice, Kemala Rizvanovića, Lidije Kordić, Ivone Baković i Hane Zrno.

Drama “Sarajevo Feeling” Almira Bašovića se bavi generacijom rođenom početkom sedamdesetih godina dvadesetog stoljeća, generacijom koja je ratom gotovo izbrisana. Mladi ljudi iz čina u čin osluškuju kako dolazi rat i narušava im ustanovljene odnose. “Sarajevo Feeling” jeste muzika, ljubav i ples. Tuga i usamljenost. Strah, sreća, naivnost I ranjivost. I nada i snovi. I svih jedanaest članova raje koji svakim dijelom svog bića prolaze kroz sve to što Sarajevo Feeling jeste. Predstava će biti izvedena s titlovima na engleskom jeziku.

„Brašno u venama“ je predstava nastala prema tekstu Igora Štiksa,a u režiji Borisa Liješevića. Predstava govori o porodici koju je rat rasuo po svijetu, a koja se poslije više od 20 godina susreće u jednom gradu, jednom stanu, jednoj noći. Ovo je ujedno i praizvedba teksta koji govori o emocionalnom i ideološkom jazu generacija i suočavanjem sa prošlošću kao bitnim segmentom budućeg života. Drama povratka, susreta, progovaranja, krivice, prevazilaženja, raspleta i pomirenja.

Rezervacije ulaznica mogu se izvršiti na blagajna@sartr.ba ili na telefone 033 664 070, 061 850 745