Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ove sedmice na sceni HNK Mostar predstave “Meštar” i “Brat magarac”

predstava_brat_magarac_HNK_2
Predstava "Brat magarac"

Ove sedmica na sceni Hrvatskog narodnog kazališta Mostar bit će odigrane dvije predstave, i to “Meštar”, autora Nedjeljka Fabria, u režiji Velimira Pšeničnika Njirića, te “Brat magarac”, autora Renea Medvešeka, u režiji Lawrencea Kiirua.

Predstava “Meštar”, koja je nastala u koprodukciji Matice hrvatske Mostar i Hrvatskog narodnog kazališta, bit će odigrana u utorak, 31. januara.

Glumac HNK-a Mostar Velimir Pšeničnik Njirić ovom je predstavom obilježio 40 godina svog glumačkog rada. Riječ je o drami iz sedamdesetih godina prošlog stoljeća, vječnoj priči o odnosu puka i umjetnika, kao i velikog vođe i umjetnika. U predstavi igraju Robert Pehar, Miro Barnjak, Angela Bulum, te Velimir Pšeničnik – Njirić u ulozi Meštra.

U četvrtak, 2. februara, na repertoaru HNK-a Mostar bit će predstava “Brat magarac”, koja donosi slike iz života jednog od najvećih svetaca Katoličke Crkve svetog Franje Asiškog.

Predstava “Brat magarac”, u izvedbi Hrvatskog narodnog pozorišta u Mostaru, donosi optimizam i radost onako kako je sveti Franjo širio oko sebe za vrijeme svog ovozemaljskog života.

U predstavi igraju Robert Pehar, Jelena Kordić Kuret, Velimir Pšeničnik Njirić, Sanda Krgo Soldo, Miro Barnjak, Nikolina Marić, Ivan Skoko, Bojan Beribaka, Anja Rikalo, Josip Palameta i Igor Vidačković.