Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ovog vikenda započinju 2. dani hrvatskog kazališta u BiH

IMG_1905

Udruga mladih “Enter” i Gradsko kazalište mladih Vitez tokom juna i jula ove godine organiziraju, druge po redu, Dane hrvatskog kazališta u BiH, koji su protekle godine prvi put organizirani na području Bosne i Hercegovine.

Bogat kazališni program obilježit će nastupi pozorišnih skupina iz BiH, Hrvatske i Srbije, a posjetitelji će kao i prethodne godine imati priliku pogledati neke od najkvalitetnijih kazališnih predstava na hrvatskom jeziku iz navedenih država.

Jedan od osnovnih ciljeva projekta, upravo je njegovanje i očuvanje identiteta, odnosno kulturnog i jezičnog izričaja Hrvata u Bosni i Hercegovini, ističu organizatori.

“Već smo i ranije naglašavali kako smo željeli stvoriti jedan program koji nije postojao u Bosni i Hercegovini, te prikazati kulturu i baštinu Hrvata, ne samo iz BiH i Hrvatske i sretan sam što smo ispunili obećanje da ćemo ustrajati. Želja nam je da i ova manifestacija postane tradicionalna, a i ovoga puta ćemo dio repertoara reprizirati u nama susjednim općinama”, kazao je u izjavi za medije Ivan Sajević, utemeljitelj i voditelj GKM Vitez.

Svečano otvorenje predviđeno je za 17. juna 2017. godine, s početkom u 20 sati, a druge po redu Dane hrvatskog kazališta u BiH otvorit će najbolja amaterska predstava u Hrvatskoj “Maturanti” Satiričkog kazališta mladih Slavonski Brod.

Već u nedjelju, 18. juna, s početkom u 20 sati, publika će imati priliku pogledati još jednu odličnu predstavu – “Kraljica Bosne”, koja na vrlo emotivan način govori o padu srednjovjekovnog Bosanskog kraljevstva, a u predstavi igraju bogoslovi s Franjevačke teologije iz Sarajeva.