Kultura

Na platou Skenderije

Performansom najavljeno ovogodišnje izdanje Festivala “Sarajevska zima”

07/02/2021

Povorku je predvodio direktor Festivala Ibrahim Spahić, najavivši početak novog festivalskog izdanja čija je temeljna poruka mir, suživot i gradnja mostova razumijevanja

Prigodnim performansom koji je organiziran na platou Kulturno-sportskog centra Skenderija u Sarajevu najavljeno je otvaranje ovogodišnjeg izdanja Festivala “Sarajevska zima”, javlja Anadolu Agency (AA).

Performans je održan uz učešće sportista, vitezova iz Jajca i plesača u “Čarobnom gradu” koji su privukli veliku pažnju građana.

Povorku je predvodio direktor Festivala Ibrahim Spahić, najavivši početak novog festivalskog izdanja čija je temeljna poruka mir, suživot i gradnja mostova razumijevanja.

Ceremonija otvaranja Festivala bit će upriličena 8. februara u Narodnom pozorištu Sarajevo uz učešće vrhunskih sarajevskih umjetnika.

Ovogodišnji Festival “Sarajevska zima”, koji će biti održan od 7. februara do 21. marta pod motom “Family online art”, bit će u znaku stote godišnjice Narodnog pozorišta Sarajevo, stote godišnjice rođenja kompozitora Astora Piazzolle, 700 godina smrti pjesnika i filozofa Dantea Alighieria i 150. godišnjice rođenja Mahatme Gandija.

Program Festivala bit će realizovan u saradnji sa bosanskohercegovačkim mediteranskim, europskim i svjetskim umjetnicima i institucijama u skladu sa epidemiološkim okolnostima u galerijama, pozorištima, koncertnim i kino dvoranama.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.