Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Kultura

Peto izdanje Vareš Classic Festivala od 14. do 24. septembra

05/09/2017

Peto izdanje Vareš Classic Festivala, kroz deset bogatih festivalskih dana, obuhvaćenih u temu “ZaJedno / ZuSamme(l)n / T(w)ogether”, održat će se od 14. do 24. septembra.

Preko pedeset bh. i međunarodnih umjetnika svih generacija ponudit će vareškoj publici vrhunske koncertne programe u prekrasnim vareškim ambijentima stare i župne crkve sv. Mihovila, priopćili su organizatori.

Dugogodišnji trud i entuzijazam, započet još 2009. godine prvim “Miholjskim koncertom klasične glazbe”, neumorno se nastavlja i širi, a najvažniji dio ovogodišnjeg Festivala su suvremena djela, kompozitorice i koncerti za klavir.

Umjetnička direktorica Andrea Nikolić programom se nadovezuje na prošlogodišnju temu ljubav muzika bez granica i povezujući domaće i međunarodne umjetnike, učenike, studente i profesore, započinje kampanju nabave koncertnog klavira za potrebe Festivala i Muzičke škole u Varešu, kako bi grad napokon dobio mogućnost održavanja koncertne sezone, kvalitetnog obrazovanja mladih talenata i kulturnog razvitka Vareša na međunarodnoj razini – što je od samog početka cilj Festivala.

Svečano otvorenje, koncert dobrodošlice “Welcome all Together” uz gostovanje Banjalučke filharmonije, zakazano je za četvrtak, 14. septembra, dok će Festival zatvoriti tradicionalni Miholjski koncert – “BaRock Together” u subotu, 23. septembra.

I ove godine ulaz na sve program je besplatan.

Više detalja o programima, umjetnicima, terminima i lokacijama može se pronaći na internetskim stranicama Festivala www.vaclaf.com.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.