Kultura

skupština zdk

Plaketa “Kulin Ban” za umjetnost Šemsudinu Gegiću

28/07/2020

Šemsudin Gegić po saznanju da je dobitnik Plakete ZDK za 2020. godinu istakao je da mu je ovo do sada možda i najveće, najdraže jeste, priznanje jer ga vraća u život i na prostor šireg zavičaja

Na današnjoj sjednici Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, poslanici su jednoglasno donijeli Odluku da se plaketa Zeničko-dobojskog kantona “Kulin ban” za umjetnost dodijeli reditelju i piscu Šemsudinu Gegiću rođenom u Zavidovićima.

-Kada te rodni kraj pozove da te nagradi za svu ljubav i djela koja ste, životom razdvojeni, s ljubavlju razmjenjivali, onda treba “put pod noge”, primiti Plaketu tako zvučnog imena kao što je Kulin ban, nakloniti se i zahvaliti svima koji su me nominovali, podržali i svojom odlukom nagradili. Iskreno se nadam da će me zdravlje i situacija sa Covid – 19 poslužiti pa ću moći i doći u moj širi zavičaj po priznanje koje su mi dodijelili – kazao je za Fenu Gegić.

Šemsudin Gegić po saznanju da je dobitnik Plakete ZDK za 2020. godinu istakao je da mu je ovo do sada možda i najveće, najdraže jeste, priznanje jer ga vraća u život i na prostor šireg zavičaja.

-Hvala svima koji su vjerovali u mene i u moja umjetnička djela – rekao je Šemsudin Gegić po saznanju da je dobitnik Plakete ZDK za 2020. godinu.

Ovo su plaketu između ostalih ranije dobili Danis Tanović, Dževad Karahasan…

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.