Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Festival inBox

Pobjednik natječaja za najbolju monodramu Vahid Duraković

inbox festival (1)

Inače, na spomenuti natječaj je pristiglo više od pedeset radova iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore te Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz Udruženja kazalište mladih “Korifej”

Pobjednik natječaja za najbolji tekst za monodramu, raspisan u sklopu Prvog regionalnog festival monodrame “inBox” , je tekst bh autora Vahida Durakovića pod nazivom “Prodavnica budućnosti”.

Drugo mjesto i posebnu pohvalu žirija osvojila je monodrama “Domaći vetar”, Stamena Milovanovića iz Srbije, a treće mjesto dijele monodrame Nedžiba Smajlovića iz BiH “Koromanov sin” te “Kraj je tek početak”, Ljubice Perović iz Srbije.

Iako je na konferenciji za novinare održanoj u veljači ove godine najavljeno kako će na natječaju za najbolji tekst za monodramu biti odabran samo jedan najbolji tekst, ipak je odlučeno da će se uručiti dodatna priznanja za drugo i treće mjesto. Odluka je to koju je donio žiri u sastavu Maja Simonović i Dragan Komadina, a na čelu s predsjednikom Josipom Mlakićem.

Inače, na spomenuti natječaj je pristiglo više od pedeset radova iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore te Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz Udruženja kazalište mladih “Korifej”.

Direktorica Regionalnog festivala monodrame “inBox” Anela Križanac izrazila je zadovoljstvo interesom autora iz zemalja regije za “inBox” i natječaj u sklopu festival.

“Ovo je samo potvrda ideje ovoga festivala koja ističe kako je potrebno motivirati i poticati autore koji žele stvarati nove tekstove i time obogaćivati književnu baštinu naših prostora. Ovaj natječaj im je upravo to i omogućio”, istaknula je Križanac.

Pobjednik natječaja će na zatvaranju festivala 19. rujna dobiti novčanu nagradu u iznosu od 1000 KM, statuu “inBox” festivala te praizvedbu pobjedničkoga teksta na sljedećem festival.