Počela prijava filmova za Omladinski film festival

omladinski-film-festival-sarajevo-jpg_660x330

Konkurs za prijavu filmova na Omladinski film festival Sarajevo (OFF) u svim kategorijama je otvoren.

OFF će se u ovoj godini predstaviti u tri takmičarske kategorije: Glavni program “Kratki metar” – takmičarski studentski profesionalni film, Takmičarski amaterski srednjoškolski i studentski film, Takmičarski program “Novi tokovi”, kratki eksperimentalni i internet formati.

Pravo na prijavu filmova za kategoriju «Kratki metar» imaju svi afirmirani mladi profesionalni autori i studenti akademija. Za kategoriju amaterskog kratkog filma se mogu prijaviti srednjoškolci i neafirmisani autori u dobi od 15-25 godina dok na konkurs za prijavu filmova za kategoriju “Novi tokovi” mogu aplicirati svi filmski autori prodesionalci i amateri u dobi od 15-25 godina. Učestvovati mogu državljani Bosne i Hercegeovine i autori iz svih zemalja svijeta.

Novina u prijavi filmova od ove godine je što će se filmovi moći isključivo prijaviti putem on-line aplikacijskog servisa na zvaničnoj stranici Festivala (www.omladinski.ba) ili putem prijavne forme na platformi FilmFreeway.com

Omladinski Film Festival Sarajevo u ovoj godini dodjeljuje ukupno tri nagrade.

Odluku o najboljim filmovima u tri navedene kategorije, donosi internacionalni žiti sastavljen od tri člana.

Nagrada za najbolji film u selekciji «Kratki metar» je 1.500 KM, nagrada za najbolji amaterski film u selekciji «Kratki metar» je 500 KM i nagrada za najbolji film u selekciji «Novi tokovi», također je 500 KM.

Aplikacije za prijavu filmova će se primati do 30. maja u redovnom roku za prijavu filmova, te od 10.do 25. juna u dodatnom roku za prijave filmova.