Kultura

Al Jazeera Balkans

Počele prijave za četvrti AJB DOC Film Festival

16/02/2021

Prijave se šalju putem aplikacijskog formulara na web-stranici www.ajbdoc.ba ili platforme Film Freeway, a rok je 15. maj 2021. godine

Regionalna televizijska kuća Al Jazeera Balkans objavila je poziv autorima i produkcijskim kućama za učešće na četvrtom izdanju Festivala dokumentarnog filma Al Jazeere Balkans (AJB DOC), koji će biti održan od 10. do 14. septembra 2021. godine u Sarajevu i/ili online, javlja Anadolu Agency (AAI).

Prijave za četvrto izdanje AJB DOC Film Festivala šalju se putem aplikacijskog formulara na web-stranici www.ajbdoc.ba ili platforme Film Freeway. Rok za prijave je 15. maj 2021. godine.

Prijaviti se mogu produkcijske kuće i autori bez ograničenja zemlje porijekla, a jedan od glavnih kriterija je format TV-dokumentarca s minimalnim trajanjem od 22 do 27 minuta i maksimalnim od 44 do 52 minute. Svi dodatni detalji vezani za prijave i uvjete dostupni su na oficijelnoj festivalskoj stranici.

AJB DOC Film Festival kao platforma za TV-dokumentarce, nastao je kao rezultat dugogodišnjeg rada televizijske kuće Al Jazeere Balkans s produkcijom, akvizicijom i emitovanjem dokumentarnih filmova, a za cilj ima afirmisati autore i filmove koji se bave društvenim fenomenima, stavljajući u fokus univerzalne ljudske vrijednosti.

Zvanična selekcija AJB DOC Film Festivala, takmičarska i netakmičarska te program AJB Prikazuje, bit će predstavljena početkom septembra 2021. godine.

Na AJB DOC Film Festivalu bit će dodijeljene nagrade u tri ustanovljene kategorije, a svi izabrani filmovi mogu biti razmatrani i za potpisivanje akvizicijskog ugovora i prikazivanje u programu Al Jazeere Balkans.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.