Kultura

mostar

Počeo festival književnosti i kulture “Poligon”

14/10/2021

Festival koji će se održavati na više lokacija u Mostaru, otvorili su Monika Herceg i Namik Kabil, a najavljeno je gostovanje Adnana Žetice, Adnana Repeše, Ivane Maksić i Radmile Petrović

Festival književnosti i kulture “Poligon” koji će i ove godine ugostiti neka od najvećih imena regionalne književne scene, otvoren je večeras u Mostaru, a ovogodišnja tema je ‘Europa kao obećanje budućnosti’.

Festival koji će se održavati na više lokacija u Mostaru, otvorili su Monika Herceg i Namik Kabil, a najavljeno je gostovanje Adnana Žetice, Adnana Repeše, Ivane Maksić i Radmile Petrović.

– Tema ovogodišnjeg festivala je ‘Europa kao obećanje budućnosti’, odnosno što je to što Europa nudi nama, a što mi možemo ponuditi Europi. Prije svega u kulturološkom smislu, a onda i u književnom, društvenom, političkom i svakom drugom – kazao je književnik i direktor Festivala Mirko Božić.

Festival ponovno ima multimedijalni karakter, dodao je, te najavio likovnu radionicu s Majom Rubinić.

Spomenuo je i program Poligon offline, kao uvod u festivalske aktivnosti, u kojem je predstavljena nova zbirka pjesama Anite Pajević “Redukcije”.

– Mostarski književni krug je bez ikakvih dvojbi trenutno najjači književni klaster u BiH i zaslužuje jednu ovakvu manifestaciju da se još dodatno osnaži – naglasio je Božić.

Na festivalu su do sada gostovali autori iz zemalja zapadnog Balkana, a želja je organizatora da u budućnosti dovedu što više autora iz različitih zemalja Europe.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.