Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Jedanaesto izdanje

Počeo Sarajevo International Guitar Festival

Sarajevo International Guitar Festival – fena

Koncert će početi u 20 sati, a ulaz je besplatan

Jedanaesto izdanje Sarajevo International Guitar Festivala sinoć je počelo predavanjima Maria Eterovića o psihološkim tehnikama za usavršavanje javnog nastupa i kontroli treme te Luke Vlašića o ruskoj sedmožičanoj gitari.

Predsvanja su realizirana u sali “Cvjetko Rihtman”, dok je nastupom italijanske gitarističke zvijezde Ciristine Galietto u Bošnjačkom institutu zvanično otvoren i koncertni dio festivalskog programa.

Koncertnu večer otvorio je ambasador Repulike IItalije u BiH Marco Di Ruzza, a talentirana gitaristica je potom izvela djela N. Paganinija, F. Tárrege, A. Tansmana, i M. Castelnuova-Tedesca.

Program Sarajevo International Guitar Festivala biit će nastavljen u ponedjeljak, 13. juna, kada će koncertni podij podijeliti Özberk Miraç Sarigül (Turska) i Jonas Egholm (Danska), umjetnici sa zapaženim međunarodnim karijerama.

Sarigül i Egholm aktivno koncertiraju na značajnim evropskim festivalima gitare.

Koncert koji će biti realiziran u Bošnjačkom institutu, rezidentnoj koncertnoj sali 11. Sarajevo International Guitar Festivala, ispunit će klasici gitarističke literature i među ostalima, kompozicije M. Giuliania, J. Rodriga, A. M. Barriosa, M. Castelnuovo-Tedesca i M. Llobeta.

Koncert će početi u 20 sati, a ulaz je besplatan.