Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

u online formatu

Počinje 24. Jazz Fest Sarajevo, koncerti će se moći pratiti besplatno

jazz-fest-sarajevo-1-1

Jazz Fest Sarajevo otvorit će bh. pijanista Adis Sirbubalo solo koncertom snimljenim u sarajevskoj Vijećnici, na kojem će predstaviti repertoar tradicionalnih pjesama Bosne i Hercegovine i vlastitih, autorskih kompozicija

Jazz Fest Sarajevo ove godine predstavlja posebno festivalsko izdanje koje će publici u naredna tri dana omogućiti da koncerte međunarodnih i domaćih umjetnika prati besplatno putem društvenih mreža i platformi, na zvaničnoj Facebook stranici i Youtube kanalu Jazz Festa.

Jazz Fest Sarajevo otvorit će bh. pijanista Adis Sirbubalo solo koncertom snimljenim u sarajevskoj Vijećnici, na kojem će predstaviti repertoar tradicionalnih pjesama Bosne i Hercegovine i vlastitih, autorskih kompozicija.

Njegov koncert na Jazz Festu premijerno je predstavljanje samostalnog rada ovog muzičara koji je rezidentni umjetnik 24. Jazz Festa. Sirbubalo će zajedno sa Zaninom Berbićem i zatvoriti ovogodišnji festival također izvodeći tradicionalni repertoar iz naše zemlje.

Publika će moći pogledati i koncert iranskog virtuoznog umjetnika Kayhana Kalhora višestruko nominiranog za nagradu Grammy koju je osvojio 2017. godine.

Kalhorovo muziciranje na kemenčeu, tradicionalnom iranskom žičanom instrumentu, i njegove fascinantne improvizacije imale su krucijalan značaj za popularizaciju perzijske muzike na zapadu gdje je sarađivao sa velikim i važnim orkestrima poput Njujorške filharmonije. Danas je Kayhan Kalhor majstor klasične perzijske muzike i epitom je instrumenta koji svira.