Sarajevo

Počinje 5. VIVA Film Festival

promo_viva_film_festival

Festival je međunarodnog i takmičarskog karaktera. U zvaničnu selekciju su odabrana 94 filma iz oblasti religija, ekologija i turizam, te 17 filmova u kategoriji omladinski bh. film

Peti VIVA Film Festival ekološkog, religijskog, turističkog i omladinskog dokumentarnog filma bit će otvoren večeras u u Centru kulture i mladih Općine Centar Sarajevo.

Festival je međunarodnog i takmičarskog karaktera. U zvaničnu selekciju su odabrana 94 filma iz oblasti religija, ekologija i turizam, te 17 filmova u kategoriji omladinski bh. film.

Stručni žiri će odabrati po tri najbolja filma iz svake kategorije, “Grand prix” Festivala, a u kategoriji bh. omladinski film, najboljim mladim autorima bit će dodjeljene vrijedne nagrade sponzora – oprema za budući rad na filmu.

Festival će se održavati u 17 gradova Bosne i Hercegovine. Centralna manifestacija bit će održana u Sarajevu, a festivalske projekcije bit će održane i u Kaknju, Varešu, Višegradu, Bijeljini, Lukavcu, Mostaru, Ljubuškom, Vitezu, Bihaću, Prijedoru, Orašju, Goraždu, Kladnju, Visokom, Bosanskom Petrovcu i Prnjavoru.

Nagrade i specijalna priznanja bit će dodijeljeni na ceremoniji zatvaranja 21. septembra.