Mostarski teatar mladih

Počinje Festival autorske poetike, traje borba za spas eMTeeM-a

MTF

“Maslinova grana” na ironizirajući način progovara o svim našim podjelama i životu u podijeljenim zajednicama iz vizure mladih ljudi

Mostarski teatar mladih (eMTeeM) u nedjelju je nastupio u Jablanici na Festivalu omladinske kulture i aktivizma PYAF s predstavom “Maslinova grana”, u režiji Amre Prutina.

“Maslinova grana” na ironizirajući način progovara o svim našim podjelama i životu u podijeljenim zajednicama iz vizure mladih ljudi.

Ansambl eMTeeM-a u ponedjeljak putuje u Trebinje gdje će u okviru programa Omladinskog pozorišnog kampa i festivala AGON u Domu mladih izvesti predstavu “Uspavanka za Mladenku”, koja na poetsko-dokumentarni način govori o strašnom zločinu iz 1993. godine koji se desio u selu Grabovica nadomak Mostara.

U utorak, 27. augusta, na Memorijalnoj sceni 2532 s početkom u 20:30 sati predstavom “Uspavanka za Mladenku” bit će otvoren 44. mostarski teatarski festival – Festival autorske poetike.

Paralelno s ovim aktivnostima u eMTeeM-u i oko njega odvija se prava drama za spas Memorijalne scene 2532. Do 31. augusta treba uplatiti sve zaostale najamnine za prostor ili ga napustiti. Brojni prijatelji eMTeeM-a i građani Mostara daju značajan doprinos da se ovaj problem riješi, saopćeno je iz eMTeeM-a.