Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pet institucija kulture

Počinje kulturna manifestacija “Mostarsko ljeto 2020”

koncert-sevdah-sehara-2019

U okviru „Mostarskog ljeta“ organizatori pripremaju mnoštvo različitih sadržaja (koncerata, predstava, izložbi, promocija, druženja, dodjela nagrada), pa tako će i ove godine brojni posjetioci imati priliku uživati u bogatom programu

Kulturna manifestacija „Mostarsko ljeto 2020“ koju organizuje pet institucija kulture u Mostaru: Centar za kulturu Mostar, Narodno pozorište Mostar, Muzej Hercegovine Mostar, Narodna biblioteka Mostar i Pozorište lutaka u Mostaru, počinje u petak, 17. jula, a trajat će do subote, 22. augusta ove godine.

Riječ je o tradicionalnoj međunarodnoj kulturnoj manifestaciji koja datira još iz 1979. godine a ima za cilj jačanje i obogaćivanje kulture i umjetnosti u Mostaru i ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

U okviru „Mostarskog ljeta“ organizatori pripremaju mnoštvo različitih sadržaja (koncerata, predstava, izložbi, promocija, druženja, dodjela nagrada), pa tako će i ove godine brojni posjetioci imati priliku uživati u bogatom programu.

Povodom održavanja navede manifestacije, u utorak, 14. jula sa početkom u 10 sati u Centru za kulturu Mostar bit će održana konferencija za medije na kojoj će se prisutnima obratiti organizatori, direktori navedenih 5 institucija kulture.