Kultura

Počinje Međunarodni festival mladog glumca

20/10/2017

U Banjaluci će danas, u organizaciji Gradskog pozorišta “Jazavac”, početi Međunarodni festival mladog glumca “Zaplet 09”, koji će trajati do 26. oktobra.

Festival će otvoriti izložba pozorišnih fotografija “Na daskama dva” trebinjskog fotografa Jovana Vidakovića, te premijerno izvođenje predstave “Pita li iko kako je meni?”, u režiji Stojana Matavulja.

U predstavi igraju Vladimir Đorđević, Snježana Mišić, Velimir Blanić i LJubiša Savanović, saopšteno je iz Gradskog pozorišta “Jazavac”.

Poseban program ovogodišnjeg festivala biće “Zaplet na točkovima”, u okviru kojeg će u Prijedoru, Gradišci, Laktašima, Prnjavoru i Doboju biti izvedeno 10 predstava.

“Organizovaćemo i razgovor sa glumcima, a u Gradskom pozorištu `Jazavac` predstaviće nam se Radoslav Milenković, Dragan Bjelogrlić i Nikola Pejaković”, navedeno je u saopštenju.

Žiri koji će ocjenjivati predstave u konkurenciji i ove godine će dodijeliti tri nagrade – za najboljeg mladog glumca, najbolju mladu glumicu i najbolju predstavu.

“Stručni žiri čine dramaturg Tanja Šljivar, glumac Vladimir Đorđević i kompozitor Petar Topalović, dok će publika nakon svake predstave svojim glasovima birati najboljeg glumca večeri”, piše u saopštenju.

Organizovanje festivala pomogli su Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, Ministarstvo porodice, omladine i sporta Srpske, te Grad Banjaluka.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.