Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

trebinje

Počinje ovogodišnje izdanje “Dučićevih večeri poezije”

ducic

Ovogodišnju manifestaciju otvoriće program “Pjesnici među osnovcima” u okviru kojeg će pjesnici Dejan Aleksić, Branko Stevanović i Moša Odalović danas od 10.30 sati biti u posjeti trebinjskim osnovnim školama u kojima će biti priređen poetski čas

Manifestacija “Dučićeve večeri poezije”, koja se tradicionalno organizuje u čast velikog srpskog pjesnika Jovana Dučića, biće održana u Trebinju počevši od danas do nedjelje, 3. novembra, najavljeno je iz Gradske uprave.

Ovogodišnju manifestaciju otvoriće program “Pjesnici među osnovcima” u okviru kojeg će pjesnici Dejan Aleksić, Branko Stevanović i Moša Odalović danas od 10.30 sati biti u posjeti trebinjskim osnovnim školama u kojima će biti priređen poetski čas.

Pjesnici-učesnici “Dučićevih večeri” će se od 17.00 sati družiti i sa trebinjskim gimnazijalcima, dok je za 19.00 sati u Muzeju Hercegovine zakazana promocija monografije “Dučićev vijenac”, koju su priredili Radoslav Milošević i Milovan Rosić.

Program će biti nastavljen sutra, 2. novembra, u 11.00 sati kada će biti položeno cvijeće na spomenike Jovanu Dučiću i Njegošu, uz prigodan recital na Trgu pjesnika.

U Muzeju Hercegovine u 18.30 sati biće otvorena izložba slika Miće Popovića i Vere Božičković Popović pod nazivom “Priča u slikama”.

Centralni program manifestacije – svečana akademija zakazana je za 20.00 sati u Kulturnom centru u Trebinju, kada će Dučićeva nagrada za 2019. godinu biti uručena pjesniku Milanu Nenadiću.

Trećeg dana manifestacije, u nedjelju, 3. novembra, na Hercegovačkoj Gračanici, gdje je i grobno mjesto Jovana Dučića, biće služena liturgija i pomen velikom pjesniku.

Manifestacija “Dučićeve večeri poezije” završavaju pjesničkom večeri, koja će od 19.00 sati biti održana u Kulturnom centru.

Pokrovitelji manifestacije su Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i grad Trebinje.