Kultura

Kakanj

Počinje trodnevni kamp za mlade glumce na Ponijerima

25/01/2019

"Kamp smo, zapravo, započeli još prošlog ljeta kada smo održali Glumački kamp u Kamenici kod Zavidovića. Sada samo nastavljamo tu priču"

Uz večerašnju premijeru predstave za bebe “Prije nego dijete zaspi“, 68. godišnjiu Dječije, omladinske i lutkarske scene Bosanskog narodnog pozorišta Zenica (BNP) članovi zeničkog ansambla obilježit će i današnjim okupljanjem na Ponijerima kod Kaknja, gdje će naredna tri dana sudjelovati u radu Glumačkog kampa “Ponijeri 2019“.

-Kamp smo, zapravo, započeli još prošlog ljeta kada smo održali Glumački kamp u Kamenici kod Zavidovića. Sada samo nastavljamo tu priču, a njeno finale, krunu ovog projekta, mislimo da ćemo imati na proljeće kao popratni program Festivala BH drame. Uradit ćemo zajedničku predstavu u kojoj ćemo se baviti poezijom Maka Dizdara i tada je prezentirati – najavljuje Miroljub Mijatović, rukovodilac Dječije, omladinske i lutkarske scene BNP-a, koji i rukovodi tim kampom za mlade glumce iz ZDK-a.

Napominje da će se grupa od 11 polaznika Dramskog studija BNP-a, a radi se o djeci završnih godina osnovne te prvog i drugog razreda srednje škole, danas na Ponijerima priključiti grupama sa istim brojem učesnika iz dramskih studija JU Kulturno-sportski centar iz Kaknja i JU Centar za kulturu Zavidovići.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.