Tema je "Sloboda"

Počinje VII festival antifašizma “Jablanica 2022”

festival antifašizma Jablanica 2022

Sve aktivnosti počinju od 19 sati u kinu Jablanica, a organizatori pozivaju mlade i građane Jablanice, kao i građane drugih susjednih općina da dođu i uzmu učešće u VII festivalu antifašizma “Jablanica 2022”

U organizaciji Društva “Josip Broz Tito“ u Jablanici će 4. i 5. decembra biti održan VII festival antifašizma “Jablanica 2022”.

Tema festivala je “Sloboda”, a bit će obrađena kroz poeziju, pjesmu, izložbu, dokumentarne filmove, kao i predstavu “San o slobodi” u izvedbi glumaca Mostarskog teatra mladih, saopćili su organizatori.

U muzičkom programu nastupit će članovi škole gitare “Galeb” iz Jablanice, kao i mladi Jablaničani koji će recitovati poeziju na temu “Sloboda”.

Na festivalu će biti predstavljena i “Platforma za antifašističko bh. društvo u 21. stoljeću”.

Platformu će predstaviti predsjednik i članovi SABNOR-a BiH, a prema navodima organizatora, to će biti prilika da se mladi upoznaju s načelima i vrijednostima antifašizma, kao i načinom budućeg djelovanja kroz antifašistički front.

Sve aktivnosti počinju od 19 sati u kinu Jablanica, a organizatori pozivaju mlade i građane Jablanice, kao i građane drugih susjednih općina da dođu i uzmu učešće u VII festivalu antifašizma “Jablanica 2022”.

Organizatori festivala su Društvo “Josip Broz Tito”, UABNOR Jablanica, Muzej “Bitka za ranjenike na Neretvi”, te SABNOR BiH, uz podršku Općine Jablanica.