Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vlada tk

Podrška Festivalu sevdalinke ‘Sevdalinko u srcu te nosim’

vlada tk sevdalinka

Udruženje muzičkih umjetnika TK već 13 godina kontinuirano se zalaže da sačuva izvornu pjesmu sevdalinku od zaborava

Vlada Tuzlanskog kantona pruža podršku 13. po redu Festivalu sevdalinke „Sevdalinko u srcu te nosim” a koji će biti održan od 2. do 4. novembra 2021. godine u Tuzli.

Tim povodom danas su premijer TK Kadrija Hodžić i ministar za kulturu sport i mlade TK Zlatan Muratović održali sastanak sa organizatorima Festivala – predsjednicom Udruženja muzičkih umjetnika TK Ramizom Milkunić, umjetničkim rukovodiocem Festivala sevdalinke Dejanom Milkunićem i članom organizacionog odbora Rašidom Milkunićem.

Udruženje muzičkih umjetnika TK već 13 godina kontinuirano se zalaže da sačuva izvornu pjesmu sevdalinku od zaborava. U decembru 2016. godine podnijeli su inicijativu Komisiji za saradnju sa UNESCO-om da se sevdalinka nominira za upis na UNESCO-vu listu kao kulturna nematerijalna baština.

Premijera Hodžića upoznali su sa dosadašnjim aktivnostima u pogledu uvrštavanje sevdalinke na UNESCO-ovu.

Hodžić je kazao da će, ukoliko sevdalinka bude uvrštena na UNESCO-vu listu, to biti najvažniji kulturni događaj decenije, poručivši da je veliko zadovoljstvo Kantonalne vlade da to podrži, te da će Vlada TK i resorno ministarstvo nastaviti pružati podršku Festivalu sevdalinke, saopćeno je iz Vlade TK.