Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mreža kreativnih gradova

Pokrenuta web-stranica Sarajevo grad filma UNESCO-a

sarajevo grad filma 1

Pokrenuta web-stranica Sarajevo grad filma UNESCO-a- Na novoj web-stranici Sarajevo se pokazuje kao grad uspješnih filmskih festivala, kino prikazivaštva, bogate filmske baštine i uspješnih filmskih autora

Pokrenuta je nova web-stranica www.sarajevocityoffilm.ba na kojoj je Sarajevo predstavljeno kao grad filma UNESCO-a u okviru Mreže kreativnih gradova UNESCO-a, čiji je član Sarajevo postalo u oktobru 2019. godine, javlja Anadolu Agency (AA).

Na novoj web-stranici Sarajevo je prikazano kao grad uspješnih filmskih festivala, kino prikazivaštva, bogate filmske baštine i uspješnih filmskih autora. Jedan od glavnih ciljeva nove web-stranice je promocija Sarajeva kao grada filmske i TV proizvodnje, odnosno kao grada koji obiluje atraktivnim lokacijama za snimanje filmova i TV serija, navodi se u saopćenju koje je dostavio Obala Art Centar.

“Nova web-stranica će omogućiti da drugi kreativni gradovi UNESCO-a širom svijeta lakše i brže upoznaju Sarajevo kroz kreativnu oblast filma i kreativne industrije”, rekla je Magdalena Popović, koordinatorica projekta Sarajevo grad filma UNESCO-a.

Dodala je kako je cilj graditi pozitivnu sliku Sarajeva u svijetu i međunarodna partnerstva, privući filmske profesionalce u grad, te stvoriti prilike i projekte za domaće autore, talente i mlade.

“Želimo da Sarajevo postane prepoznatljivo kao grad kreativnosti i inovativnosti u kojem se stvaraju kvalitetni filmski i kreativni sadržaji za naše građane i posjetioce”, izjavila je Popović.