Kultura

Sarajevo

Ponovno otvaranje Olimpijskog muzeja 8. oktobra

21/09/2020

Tog 8.10.2020. godine Sarajevom će se vijoriti zastave zemalja učesnica na olimpijskim događajima

Ceremonija otvaranja Olimpijskog muzeja u Sarajevu predviđena je za 8. oktobar i sve pripreme su završene, saopćeno je iz Gradske uprave Grada Sarajeva.

Tim povodom je gradonačelnik Abdulah Skaka, u obraćanju sportistima Bosne i Hercegovine i cijelog svijeta, naglasio da s njima želi podijeliti zadovoljstvo zbog ponovnog otvaranja Olimpijskog muzeja.

– Iako je bio uništen i zapaljen tokom agresije na BiH, zahvaljujući borcima Armije BiH i građanima Sarajeva, ovaj muzej će ponovo biti dio naše kulture.

Sve vrijednosti koje čine svako društvo odvažnim, a Sarajevo ih ima i kroz olimpizam, brižno je za našu budućnost sačuvao gospodin Edin Numankadić i Olimpijski savez BiH kojima se ovom putem zahvaljujem.

Čin otvaranja Muzeja poklanjamo nama, Evropi i svijetu – naglasio je Skaka.

Sarajevo je grad primjer mnogim metropolama, dodao je on, naročito u teškim danima kada se cijeli svijet suočava s opakim virusom, pa će ovo biti poruka koja ujedinjuje ljude, čuva vrijednosti, a kreira budućnost.

– Tog 8.10.2020. godine Sarajevom će se vijoriti zastave zemalja učesnica na olimpijskim događajima, kojima smo bili domaćini. Olimpijada 1984. i EYOF 2019. ispisali su stranice koje ćemo u Olimpijskom muzeju dijeliti sa svima, ali ostaviti prostor i za nove uspjehe.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.