Sarajevo

Pop Art Festival od 6. do 20. juna, na nekoliko lokacija

popart

Standardni dio programa čine i paneli na kojima će se na ovogodišnjem izdanju Pop Art Festivala u kinu Meeting Point diskutovati o Product Designu, Gamingu i YouTube kulturi

Četvrto izdanje Pop Art Festivala bit će održano od 6. do 20. juna na nekoliko lokacija u Sarajevu i okupit će poznate bosanskohercegovačke umjetnike te predstaviti jedinstven umjetnički program.

Ovogodišnje izdanje Pop Art Festivala otvorit će performans „Teatar u kvartu“ u sklopu kojeg će pet bosanskohercegovačkih reditelja i scenarista te 15 glumaca producirati scenario i kratke predstave i to u roku od 24 sata. Performans će biti održan ispred Međunarodnog centra za djecu i omladinu u subotu, 6. juna.

Standardni dio programa čine i paneli na kojima će se na ovogodišnjem izdanju Pop Art Festivala u kinu Meeting Point diskutovati o Product Designu, Gamingu i YouTube kulturi.

Pored programa koji je otvoren za sve posjetioce, Pop Art Festival pruža mogućnost zainteresiranim da steknu nova znanja i vještine kroz niz kreativnih radionica.

Zaintersovani se mogu prijaviti od 1. do 5. juna putem Facebook stranice Pop Art Festivala za učešće u nekoj od radionica.

Radionice će biti održane od 8. do 20. juna u prostorijama Dječije kuće na Grbavici.

Pop Art Festival finansiran je grantom Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država.