Kultura

Mreža za izgradnju mira

Posljednja online promocija u okviru edicije Re:politiko 9. maja

08/05/2020

Online promocija će biti održana u 14.00 sati, saopćeno je

Posljednja online promocija u sklopu Sedmice predstavljanja novih izdanja knjiga objavljenih u okviru edicije Re:politiko, čiji je izdavač Mreža za izgradnju mira (u saradnji sa Mirovnom akademijom), bit će održana u subotu, 9. maja.

Urednica edicije je antropologinja dr. Nejra Nuna Čengić, saopćili su organizatori.

Taj značajni izdavački poduhvat finansijski je podržala Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) uz implementacijsku podršku Međunarodne organizacije za migracije (IOM) u sklopu BHRI programa.

Posljednji od pet naslova iz edicije Re:politiko je vrlo recentni, iz 2019. godine zbornik radova Paradoks demokratije: Populizam i njegova savremena kriza kojeg su uredili Bruce Kapferer i Dimitrios Theodossopoulos. Knjigu je s engleskog jezika prevela Lejla Efendić Kuduz. Baveći se populizmom autori/ce naglašavaju kako je on bio sastavni dio demokratskih procesa od davnina. Ta knjiga je usmjerena na savremene manifestacije populizma pretežno u političkim sistemima reprezentativne demokratije.

O knjizi Paradoks demokratije: Populizam i njegova savremena kriza govoriće prof. dr. Valide Repovac Nikšić, vanredna profesorica na Odsjeku Sociologija Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, mr. Amir Purić, novinar, istraživač i aktivista iz Velike Kladuše i mr. Alina Trkulja, stručna saradnica-asistentica za edukativne programe u Centru za interdisciplinarne studije Univerziteta u Sarajevu.

Online promocija će biti održana u 14.00 sati, saopćeno je.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.