Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Posljednja počast Veri Šakić na sarajevskom groblju Bare

IMG_20170110_135800

Na sarajevskom groblju Bare okupili su se članovi obitelji i prijatelji koji su željeli odati posljednju počast dugogodišnjoj kulturnoj i medijskoj djelatnici, prof. Veri Šakić, koja je svojom osobnošću ostavila neizbrisiv trag u bosansko-hercegovačkom i ex-jugoslavenskom javnom životu.

Vera Šakić preminula je 7. siječnja 2017. godine, a na njenom posljednjem ispraćaju u Sarajevu, uz članove njene najbliže obitelji, okupio se veliki broj njenih prijatelja, štovatelja, suradnika i svih onih koji su se posljednji put željeli oprostiti od žene koja nas je sve zadužila – svojim ogromnim životnim iskustvom koje je nesebično dijelila kroz svoj dugogodišnji angažman u oblastima glazbe i medija.

Pogreb je vodio don Luka Brković, a govor je ispred Udruge za kulturne djelatnosti i promociju „Libertas“ održao prof. dr. Besim Spahić. Posljednjem ispraćaju Vere Šakić nazočili su i predsjednik Hrvatskog društva za znanost i umjetnost BiH i predsjednik Hrvatskog narodnog vijeća BiH prof. dr. Marinko Pejić, član Asocijacije neovisnih intelektualaca Krug 99 i član Udruženja novinara BiH dr. sc. Marijo Pejić, članovi rukovodstva Udruge „Libertas“ Željko Gudelj, Ivana Krstanović i Adnan Đindo, dugogodišnja djelatnica RTV SA Dijana Grković-Foretić, te mnogi drugi.

Brzojave sućuti članovima obitelji i članovima Udruge za kulturne djelatnosti i promociju „Libertas“ uputile su mnogobrojne osobe iz društvenog života, među kojima su Tereza Kesovija, Vladimir Kočiš Zec i Novi fosili, Zorica Kondža, Kićo Slabinac, grupa Stijene, Seid Memić Vajta, Matko Jelavić, Šima Jovanovac, Tutti Frutti bend, Turistička zajednica Grada Županje, Lado Leskovar…

Vera Šakić je završila Muzičku akademiju u Sarajevu. Bila je dugogodišnja urednica na Radio-televiziji Sarajevo. Kao glazbena urednica, bila je član žirija na najznačajnijim glazbenim festivalima u bivšoj Jugoslaviji (Festival zabavne glazbe Opatija, Beogradsko proleće, Zagrebfest, Festival zabavne glazbe Split, Vaš šlager sezone itd.).

Nakon svršetka rata u BiH, radila je kao glazbena urednica na radio-postaji Vrhbosna. Bila je član Upravnog odbora Udruženja novinara BiH, član Organizacijskog odbora Festivala božićnih pjesama, narodnih igara i običaja Kao nekad pred Božić, član Organizacijskog odbora Međunarodnog festivala dječje pjesme Lino-fest, te član Upravnog odbora Udruge za kulturne djelatnosti i promociju „Libertas“.