Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zagreb

Posljednji ispraćaj Đele Jusića (FOTO)

djelo-jusic (2)

“Isto je pozdravljao čistače, kraljeve ili gradonačelnike”

Na krematoriju zagrebačkog gradskog groblja Mirogoj održan je pogreb kompozitora Đele Jusića čiji će posmrtni ostatci biti sahranjeni na dubrovačkom groblju, javlja Anadolu Agency (AA).

Na komemoraciji na zagrebačkom groblju Mirogoj od velikana hrvatske muzike Đele Jusića oprostili su se članovi njegove najuže porodice, njegov brat Ibrica Jusić, prijatelji i kolege muzičari, glumci, brojni umjetnici te poštovatelji njegovog djela.

Između ostalih, počast preminulom Đeli Jusiću odao je svojim prisustvom predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković, ministrica kulture Nina Obuljen-Koržinek, te brojne osobe iz političkog i javnog života.

Posljednji ispraćaj na Mirogoju započeo je pjesmom “Lula starog kapetana” koju je komponovao Jusić, a oproštajne govore održali su muzički urednik Siniša Škarica i Dubrovčanin, novinar Andrija Jarak.

“Isto je pozdravljao čistače, kraljeve ili gradonačelnike. Bio je veliki domoljub, obožavao je Dubrovnik i Hrvatsku“, kazao je Jarak čije poznanstvo s maestrom Jusićem seže u njegovo rano djetinstvo.

“U mladosti je bio gitarist s masivnim naočalama koji je vješto prebirao akorde i nije se dao smesti. Bio je jedinstveno darovit i vrijedan. Akordi odzvanjaju ulicama njegova prelijepog grada. Dragi Đelo, adio ti dragi prijatelju“, rekao je Škarica.

Đelu Jusića ispratilo je i troje njegovih sinova i kćeri, te šestero unučadi. Jučer je u Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu održana komemoracija za Đelu Jusića, kompozitora koji je najupečatljivi trag ostavio učestvovanjem u sastavu Dubrovački trubaduri i vodstvom dječjim zborom Mali raspjevani Dubrovnik iza čega je hrvatska muzika obogaćena o brojnim svevremenskim hitovima.

Hrvatski kompozitor, muzičar, aranžer i dirigent Đelo Jusić, koji je postao jedan od zaštitnih znakova Dubrovnika, preminuo je u zagrebačkoj bolnici nakon duge i teške bolesti, u petak 31. maja u 81. godini života.