Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tuzla

Postdramska rock opera “Pink moon” večeras na 17. TKT Festu

09

Večeras s početkom u 19,30 na sceni Teatra kabare Tuzla biće izvedena predstava PINK MOON autora Dario Bevanda u režiji Saše Peševski

Komedijom ”Seksi rublje” autora Mishele Riml sinoć se u okviru 17. TKT Fest-a predstavila glumačka postava Vlasta i Igor Golub iz Kazališta Virovitica. Obzirom na to da je riječ o glumcima koji iza sebe nose kako bogatu glumačku karijeru tako i vrijeme provedeno u braku, predstavu su na vrlo energičan način, smisleno, aktuelno i emotivno prenijeli tuzlanskoj publici gdje su se mogle pronaći u temi braka i starije generacije i mlađe generacije.

Večeras s početkom u 19,30 na sceni Teatra kabare Tuzla biće izvedena predstava “Pink moon” autora Dario Bevanda u režiji Saše Peševski, nastaloj u produkcija Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. U predstavi igraju: Zlatan Školjić, Adis Mehanović, Dina Mušanović, Benjamin Bajramović.

Riječ je o pozorišnom uprizorenju koje je dosta aktuelno i koje u podnaslovu teksta krije određenje ”Postdramska rock opera”, samim tim muzika je dosta povezana s dramskom pričom gdje likovi igraju svoje uloge na dokumentaristički način što je na svojstven način kombinacija fikcije i fakcije. Dario Bevanda gradi likove duboko nezadovoljnih i usamljenih ljudi kojima život curi kroz prste. Ispod maski, oskudnih dijaloga, vidno tinjaju potiskivane, prigušene emocije, dopuštajući da naslutimo neiskazivo – bolnu svijest o sopstvenoj unutrašnjoj pustinji, pokidanim vezama, ali i nježnoj, čežnjivoj potrebi za bližnjim. Jer, jednostavno, levinasovski rečeno, nema slobode bez saodnosa, bez blizine i pokušaja razumijevanja drugog.

U Subotu, 30.03.2019. u 19,30 na sceni Teatra kabare Tuzla odigrati će se predstava HANNAH i HANNA autora John Retallack u režiji Miroljub Mijatovića, nastaloj u produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

U trajanju 17. TKT Fest-a (27.03-02.04.2019) publika će za sve festivalske predstave imati priliku dati ocjene od 1-5 i na taj način odabrati najbolju predstavu na 17. TKT Fest-u a pozorišni kritičar Mladen Bićanić će davati kritički osvrt svakoj predstavi.