Kultura

tomislavgrad

Povodom Svjetskog dana muzike održana premijera mjuzikla “Tko pjeva zlo ne misli”

21/06/2021

Program je započeo u kino dvorani kulturno informativnog centra u Tomislavgradu gdje je za ovu priliku Škola mjuzikla i glume koja djeluje u sklopu KIC-a pripremila i izvela premijeru mjuzikla "Tko pjeva zlo ne misli"

Povodom Svjetskog dana muzike koji se obilježava svake godine 21. juna, Kulturno informativni centar (KIC) priredio je u ponedjeljak navečer bogat kulturno-glazbeni program.

Program je započeo u kino dvorani kulturno informativnog centra u Tomislavgradu gdje je za ovu priliku Škola mjuzikla i glume koja djeluje u sklopu KIC-a pripremila i izvela premijeru mjuzikla “Tko pjeva zlo ne misli”.

Inspirirani scenarijem Kreše Golika za jedan od najgledanijih filmova u povijesti hrvatske kinematografije, nastalom na temelju Dnevnika malog Perice Vjekoslava Majera iz 1942., cijeli tim voditelja Škole mjuzikla i glume režirao je kazališni komad koji rekonstruira izumirući dobri duh Zagreba.

– Priču o svakodnevnici poznatih i omiljenih lica, koja se okupljaju oko stola kao središnjeg mjesta građanskog života, u ovoj našoj scensko-glazbenoj priči obogaćuju pomno osmišljene koreografije, a dodatni štih ovoj predstavi daje scenografija – kazala je Feni voditeljica te škole Zrinka Lukač.

Po njezinim riječima, ova je adaptacija prilagođena današnjem vremenu i publici, a posebno su kroz likove oslikali kazališnu scenu njihove Škole s kojom su u predstavi pokušali predočiti kako to izgleda radna atmosfera u njihovom Kulturno-informativnom centru i kako to, u ovako maloj sredini, izgleda napraviti jedan veliki projekt kakav je ovaj.

Nakon mjuzikla, na Trgu gange i hajdučke družine upriličen je koncert na kojem su nastupile Tomislavgradske mažoretkinje, Limena glazba KIC-a te domaći bendovi Dinaridi, Krivi smjer i Tibet.

Inače, pokrovitelj ove manifestacije je općina Tomislavgrad, a financijski su ga potpomogli Ministarstvo znanosti, prosvijete, kulture i športa HBŽ-a, Federalno ministarstvo kulture i sporta, te Fondacija za scenske, muzičke i likovne umjetnosti.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.