Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zenica

Poziv na audiciju za predstavu Studio Teatra

studio teatar

Predstava će se izvoditi u okviru inicijative „Mladi u doba korone-Mladi kreativci za svoju generaciju“ koju podržava Instituta za razvoj mladih KULT

Studio Teatar iz Zenice raspisuje audiciju za predstavu radnog naslova „Mladi kreativci u doba korone“ koja će se realizovati u periodu septembar-novembar 2020. godine.

Na audiciju se mogu prijaviti mladi glumci/amateri uzrasta od 15 do 25 godina. Poziv je otvoren sedam dana, odnosno od 15. do 22. avgusta ove godine. Svi zainteresovani se mogu prijaviti putem e-mail adrese studio.teatar@gmail.com sa naznakom „audicija“.

Prijava mora da sadrži osnovne podatke o aplikantu, kratku biografiju i jednu fotografiju. Krajem mjeseca avgusta bit će održana audicija na kojoj će produkcioni tim na čelu sa glumicom Lanom Delić, odabrati deset najboljih koji će učestvovati u realizaciji predstave.

Tekst za predstavu pisat će mladi bh autor, Mirza Begović dok će producent predstave biti direktor Studio Teatra, Nusmir Muharemović.

Predstava će se izvoditi u okviru inicijative „Mladi u doba korone-Mladi kreativci za svoju generaciju“ koju podržava Instituta za razvoj mladih KULT.