Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Univerzitet SSST

Poziv za produkciju kratkih filmova o temi “Šta tebi znači BiH?”

poziv

Poziv je otvoren do 15. aprila 2021. godine, a rezultati će biti objavljeni 1. maja 2021. godine

Univerzitet Sarajevo School of Science and Technology (SSST), u suradnji s Konrad Adenauer Fondacijom u BiH, otvorio je javni poziv za produkciju kratkih filmova o temi “Šta tebi znači BiH?”, saopćeno je.

Univerzitet SSST poziva mlade umjetnice od 18 do 35 godina koje žele napraviti kratki film da se prijave. Prijava treba da sadrži sažetak/opis ideje za kratki film (dokumentarni, igrani, animirani ili eksperimentalni) u trajanju od 15 minuta okvirno, koji adresira pitanje “Šta tebi znači BiH?”. Uz sažetak, potrebno je dostaviti kratku biografiju, kao i pismo namjere u kojem se kratko adresira motivacija za učešće u projektu, uz relevantne detalje u vezi s pristupom temi koji film čine važnim ili posebnim.

Poziv je otvoren do 15. aprila 2021. godine, a rezultati će biti objavljeni 1. maja 2021. godine na web-stranici Univerziteta SSST (www.ssst.edu.ba). Više informacija i detalja u vezi s pozivom također je moguće pronaći na web-stranici Univerziteta SSST, u sekciji „Istraživanja“ ili pozivom na broj 033/975 002.

Ovaj projekat daje platformu mladim režiserkama i audio-vizuelnim umjetnicama da naprave kratki film o svojim pogledima na društvo i vrijeme u kojem živimo.

Ove godine, projekat ima cilj da podrži i pomogne ostvarenje većeg stepena inkluzije žena na polju kulture, odnosno filmske umjetnosti. U cjelini, cilj projekta je da skrene pažnju na mišljenja mladih ljudi u BiH i otvori dijalog o budućnosti zemlje.

Projekte će producirati Sarajevo Film Academy (SFA) Univerziteta SSST.