Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Kultura

Poziv za učešće na Street Arts Festivalu u Mostaru

09/04/2018

U povodu održavanje sedmog “Street Arts Festivala” koji će biti upriličen tokom juna  u Mostaru organizatori su uputili poziv svim zainteresiranim autorima i kolektivima iz Bosne i Hercegovine da se prijave za sudjelovanje.

Svi zainteresirani prijaviti se mogu iz područja vizualnih umjetnosti (mural, izložba, skulptura, fotografija, performans), te muzike, teatra i plesa.

Prijava treba sadržavati ime i prezime, životopis, kontakt podatke, detaljno razrađenu skicu murala kojeg bi željeli oslikati, kao i opis koncepta kojim se zainteresirani prijavljuju na natječaj.

Navedenu dokumentaciju potrebno je poslati na e-mail: streetartsfestival@gmail.com, uz naznaku ‘Prijava na natječaj’ do 2. maja ove godine.

“Komisija koju sačinjavaju umjetnici, muzičari, povjesničari, umjetnici i arhitekti, odabrat će sudionike koji bi prema njihovom mišljenju trebali sudjelovati na Street Arts Festivalu”, poručili su iz festivalskog tima.

Inače, Street Arts Festival Mostar od 2012. godine predvode aktivistice i umjetnice koje žive i djeluju u Mostaru uz partnersku i prijateljsku podršku Vijeća mladih Grada Mostara, OKC Abrašević, UWC Mostar, Schuler Helfe Leben, Agencije Lokalne Demokracije Mostar, Udruženja za afirmaciju arhitekture, kulture prostora i vizualnih umjetnosti ‘Fora’.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.