Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Poznata imena članova žirija 16. West Herzegowina Festa

West Herzegowina Fest plakat

Od 26. do 28. srpnja u Širokom Brijegu održavat će se 16. izdanje West Herzegowina Festa, a poznata su i imena članova žirija.

Ove godine glazbeni žiri čine novinar, pisac i glazbeni kritičar Zlatko Gall, glazbeni urednik Samir Čulić, zatim Miljenko Puljić – glazbenik i direktor marketinga Kazališta Komedija, Ivan Galić Ivećko – začetnik, osnivač, pokretač, organizator i glazbeni urednik West Herzegowina Festa, te glazbeni novinar Hrvoje Horvat.

U filmskom žiriju bit će glumci Nina Violić, Dragan Bjelogrlić, Armin Omerović, Branislav Trifunović, te poznati televizijski “odabirač” Đelo Hadžiselimović.

U književnom dijelu festivala o najboljima će odlučivati pisci Josip Mlakić, Emir Imamović Pirke i Marijo Glavaš, priopćili su organizatori.

WHFest je u književnom dijelu pripremio i predstavljanje knjige “Naša žena” autorice Tanje Mravak, koje će se održati u petak, 27. srpnja, u 18 sati u hotelu Park, dok će program “Kratka priča o kratkoj priči” biti održan 28. srpnja na istom mjestu s početkom u 18 sati, u sklopu kojega će biti održano druženje autora sa žirijem.

Najbolji bend bit će nagrađen snimanjem pjesme i spota pod pokroviteljstvom Jägermeistera, dok će Levi's nagraditi najbolji styling.

Autor pobjedničke kratke priče osvaja novčanu nagradu od 1.000 maraka, koju osigurava portal Bljesak.info, a autori filmova natječu se za novčanu nagradu od 1.000 maraka HT-Eroneta.

Kao i prethodnih godine, svake festivalske večeri posjetitelje će zabavljati glazbeni gosti.

Prvu večer festivala nastupit će Nina Badrić i Vojko V., druga večer rezervirana je za bendove Vatra i Kries, a festival će, nakon stand-up nastupa Nikole Đurička zatvoriti koncert Bajage i Instruktora.

Podsjećamo, ulaz na sve tri festivalske večeri je besplatan za sve one koji dođu do 21 sat.