široki brijeg

Poznati članovi žirija Mediteran Film Festivala

MFF Poster

U službenom programu ovogodišnjeg festivala bit će prikazano dvadeset dokumentarnih filmova, deset u konkurenciji dugometražnog te deset u konkurenciji kratkometražnog dokumentarca

Članovi žirija Mediteran Film Festivala (MFF) u kategoriji dugometražnog dokumentarca su redatelj Alen Drljević, filmski novinar Alejandro Diaz Castano te novinar Dževdet Tuzlić, dok će o najboljima u kategoriji kratkog dokumentarnog filma odlučivati Vera Robić-Škarica, talijanska redateljica Sara Fgaier te glumica Marijana Mikulić.

Žiri u ovom sastavu proglašava najboljim autora iz kategorije dugometražnog dokumentarnog filma te dodjeljuje nagradu MFF projektor “Grand Prix”, kao i najboljeg autora u kategoriji kratkometražnog dokumentarnog filma, koji će osvojiti nagradu MFF projektor “Best Short”.

Na dvadesetom izdanju Mediteran Film Festivala, koji će biti održan od 21. do 24. kolovoza u Širokom Brijegu, najbolji film birat će i publika, a pobjednika čeka nagrada MFF projektor “Audience Award”.

U službenom programu ovogodišnjeg festivala bit će prikazano dvadeset dokumentarnih filmova, deset u konkurenciji dugometražnog te deset u konkurenciji kratkometražnog dokumentarca, priopćeno je iz Press službe MFF-a.