Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Četiri naslova

Poznati finalisti nagrade “Predrag Matvejević”: Ime dobitnika bit će objavljeno 1. oktobra

predrag matvejević

Knjige je ocjenjivala stručna komisija u sastavu Suzana Matvejević, Darija Žilić i Andrea Grgić

Portal Radio Gornji grad (Gornjogradski književni festival), Suzana Matvejević i Kulturno informativni centar u Zagrebu, u suradnji s Manjinskim društvom pisaca u Hrvatskoj, i ove godine će dodijeliti Književnu nagradu “Predrag Matvejević”.

U užem izboru za nagradu su: Elvedin Nezirović (BiH), Saša Guberinić (Republika Srbija), Đorđe Matić (Hrvatska), Boris Kastel (Crna Gora).

Ime dobitnika nagrade “Predrag Matvejević” biće poznato 1. oktobra.

Nagrada se dodjeljuje za književno djelo bez obzira na žanr – književne eseje, pripovijetke, poeziju, romane ili hibridne forme koje, uz neupitnu književnu kvalitetu, na određeni način odražava vrijednosti uključivosti, otvorenog društva, ravnopravnosti i istinske slobode govora, te uopće humanističke vrijednosti koje je Predrag Matvejević zastupao.

Dodjeljuje se u vidu plakete, te skulpture “Matvejević”, rad kipara Mrđana Bajića iz Beograda. Nagrada će biti dodijeljena 7. oktobra (na Matvejevićev rođendan), za knjige izdate u posljednje tri godine na području regije (odnosno bivše Jugoslavije).

Knjige je ocjenjivala stručna komisija u sastavu Suzana Matvejević, Darija Žilić i Andrea Grgić.

I ove godine dodijelit će se jedna međunarodna nagrada “Predrag Matvejević” izvan konkurencije, također plaketa i skulptura Matvejević.