Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

dvije predstave

Pozorišni vikend u Narodnom pozorištu u Mostaru

Bilo jednom – npm

Rezervacija ulaznica se može izvršiti i putem e- maila: produkcija@npm.ba, te putem poruke u inbox na Facebook i instagram stranici Narodnog pozorišta Mostar

Predstojeći vikend u Narodnom pozorištu u Mostaru obilježit će dvije predstave, zakazane za 3. i 4. juni.

U petak, 3. juna 2022. godine, sa početkom u 20:00h, mostarska publika imat će priliku pogledati predstavu “Bilo jednom…”, nastalu prema motivima komedije “Čorba od kanarinca” u adaptaciji i režiji Jasmina Krpe. Riječ je o predstavi koja tretira prolaznost mladosti i zaljubljenosti, i neprolaznost ljubavi, u vihoru života, u kojem se nađe svaki čovjek i svaka žena. Ova nepretenciozna, intimna predstava, nastoji ostati vjerna gledalištu u smislu prepoznatljivosti svakodnevnih komedija, ali i tragedija, koje čine naše živote.

Uloge u ovoj predstavi tumače Emir Sejfić i Ajla Hamzić, a izvedba je predviđena u sklopu manifestacije Mostarsko proljeće.
Ulaz na predstavu je besplatan, bez rezervacija.

U subotu, 4. juna 2022. godine, sa početkom u 20:00h, mostarska publika će imati priliku pogledati gostujuću predstavu “Crnogorac u krevetu” autora i glumca Peđe Šuškavčevića. Riječ je o jednoj od najizvođenijih crnogorskih komedija, koja je do sada proputovala cijelu regiju. Tekst je baziran na stereotipima o crnogorcima, a dotiče se brojnih životnih tema na pitak i duhovit način.

Ulaznice su u prodaji.

Cijena ulaznice za predstavu „Crnogorac u krevetu“ je 10 KM. Možete ih kupiti na blagajni Pozorišta svakim radnim danom od 9 – 14 sati ili rezervisati na telefon 036/550-128. Na dan izvedbe predstave, subota, 4.6.22.god. Blagajna je otvorena od 9 do 14 sati te od 18 sati do početka predstave. Rezervacija ulaznica se može izvršiti i putem e- maila: produkcija@npm.ba, te putem poruke u inbox na Facebook i instagram stranici Narodnog pozorišta Mostar.