Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Teatar

Pozorišta diljem svijeta obilježavaju Međunarodni dan dramskog odgoja

ezgif-5-afeaefa7b1

Značajni susreti stvaralaca s ciljem edukacije i razmjene ideja organizirat će se u Prnjavoru, Žepču, ali i u drugim brojnim kolektivima gdje se koriste dramsko-pedagoška sredstva i tehnike

Međunarodni dan dramskog odgoja obilježava se 27. novembra, pa će u brojnim pozorišnim i dramskim grupama širom svijeta, a tako i u BiH danas biti upriličeni susreti, predstave, radionice i slične aktivnosti koje razvijaju kreativnost, prvenstveno djece i mladih.

Značajni susreti stvaralaca s ciljem edukacije i razmjene ideja organizirat će se u Prnjavoru, Žepču, ali i u drugim brojnim kolektivima gdje se koriste dramsko-pedagoška sredstva i tehnike, priopćeno je iz Centra za dramski odgoj Mostar.

Kako je to već praksa, Centar za dramski odgoj kao krovna organizacija dramskog odgoja u BiH, i ove godine dodijelio je tim povodom redovne godišnje nagrade, i to nagradu za trajni doprinos razvoju dramskog odgoja u Bosni i Hercegovini Slađani Zrnić iz Banje Luke, nagradu za doprinos razvoju dramskog odgoja u BiH Siniši Tešanoviću iz Prnjavora i Mirzi Bajramoviću iz Kaknja.

Godišnja priznanja za postignuća u području dramskog odgoja u protekloj sezoni ili školskoj godini dobili su Emina Kovačević iz Mostara i Klub kulture „Libuša“ Ljubuški.

Nagrade će biti uručene na prigodnoj svečanosti tokom decembra 2022. godine u Mostaru.