Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predstavom "O nježnosti"

Pozorište lutaka Mostar 13. septembra otvara novu sezonu

DSC05542

Iz Pozorište lutaka Mostar navod kako je zbog epidemije koronavirusa broj gledatelja ograničen na 50

Pozorište lutaka Mostar otvorit će novu kazališnu sezonu u nedjelju, 13. septembra, predstavom “O nježnosti”, rediteljice Ines Pašić.

U nedjelju, 27. septembra, na repertoaru je predstava sa štapnim lutkama „Mačak u čizmama“, redateljice Elzbiete Eysimont, dok je u listopadu na programu nagrađivana predstava s klasičnim lutkama „Bajka o izgubljenom vremenu“, redateljice Tamare Kučinović. Sve predstave igrat će se s početkom u 11 sati.

Novost je i da će glumci Igor Vidačković, Nina Popović i Ali Kamer Aksoy s predstavom „O nježnosti“ predstavljati mostarsko Pozorište lutaka na tri festivala. Polovicom rujna Pozorišta lutaka gostovat će na 24. susretima pozorišta/kazališta lutaka BiH u Bugojnu, u listopadu na 19. međunarodnom festivalu pozorišta za djecu u Banja Luci, a nakon toga na 21. međunarodnom festivalu profesionalnih lutkarskih kazališta LUT FEST, Istočno Sarajevo.

Iz Pozorište lutaka Mostar navod kako je zbog epidemije koronavirusa broj gledatelja ograničen na 50, maske na licu su obavezne, a publici će se priji ulasku u kazalište mjeriti tjelesna temperatura.

Dodatne informacije o novoj sezoni Pozorišta lutaka Mostar mogu se pronaći na službenim internetskim stranicama www.plm.ba .