Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pozorište lutaka Mostar gostovalo u Švedskoj

pozoriste lutaka

Pozorište lutaka Mostar vratilo se s uspješne turneje po Švedskoj gdje su u gradovima Malme, Emma Bode, Goteborg i Stockholm igrali svoju višestruko nagrađivanu predstavu “Ljepotica i Zvijer”, koju je režirao Todor Valov.

“Uspjeh ove turneje bio je zaista veliki jer su svoje predstave igrali pred prepunim dvoranama poznatih švedskih pozorišta, a u publici nisu bila samo djeca naših iseljenika i njihovi roditelji. Bio je tu i priličan broj švedskih mališana, koji su, kao i njihovi roditelji, bili oduševljeni ljepotom lutaka, scenografije, kostima i muzike, a posebno izvanrednom igrom mostarskih lutkara, koje su nagradili burnim pljeskom i ovacijama”, navodi se u saopštenju iz Pozorišta lutaka Mostar.

Organizatori švedske turneje mostarskog Pozorišta lutaka bili su najpoznatija švedska nacionalna pozorišna kuća “Riksteatern” iz Stockholma, APU Mreža Stockholm, Udruga “Neretva”, Spektrum Performance Art i Urban Balkan iz Malmea.

Pozorište lutaka Mostar za nekoliko dana sudjeluje na Festivalu dječje umjetnosti u Sarajevu, popularnom FEDU, gdje će, u natjecateljskom programu izvesti predstavu “Princ iz moje ulice”, prema tekstu i u režiji glumca i redatelja Nedžada Maksumića.