Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

još tri termina

Pozorište lutaka Mostar premijerno izvelo predstavu “Dolazi Djeda Mraz”

pozoriste lutaka mostar

Poslije predstave Djeda Mraz je, na oduševljenje najmlađe publike, došao i podijelio novogodišnje paketiće koje su za djecu obezbijedili njihovi roditelji

U Pozorištu lutaka u Mostaru premijerno je izvedena novogodišnja predstava “Dolazi Djeda Mraz”, igrana prema maštovitom tekstu i u režiji glumca i redatelja te pozorišne kuće Nedžada Maksumića.

Budući da ova predstava govori o dječijim snovima i maštarijama, glumački ansambl je spremio razigrani i raspjevani igrokaz u kojem je sudjelovala i najmlađa publika.

“Cilj predstave je da i od roditelja, barem na kratko, ponovno napravi djecu i vrati ih u djetinjstvo”, saopćeno je iz Pozorišta lutaka Mostar.

Poslije predstave Djeda Mraz je, na oduševljenje najmlađe publike, došao i podijelio novogodišnje paketiće koje su za djecu obezbijedili njihovi roditelji.

S obzirom na veliki interes publike, predstava će biti ponovo izvedena u subotu, 29. decembra, u 11:00 i 18:00 sati, te u nedjelju 30. decembra u 11:00 sati, u sklopu mostarskog Zimskog grada “Winterville”.

U predstavi igraju članovi glumačkog ansambla Pozorišta lutaka: Nina Popović, Nermina Denjo, Diana Ondelj Maksumić, Serđo Radoš, Igor Vidačković i Nedžad Maksumić.