Pravo Ljudski Film Festival poziva mlade da se uključe u žiri

plj12

Pravo Ljudski Film Festival, koji će biti održan od 9. do 12. novembra u Sarajevu, poziva mlade kreativce u dobi između 17 i 21 godine iz BiH da se prijave za učešće u žiriju za izbor najboljeg Zumiraj prava filma za mlade, koji će pored filmskog programa i razgovora o filmovima sudjelovati i u radionici Medijske pismenosti.

Zumiraj dokumentarni film je jedini takmičarski program Zumiraj prava festivala za mlade, sačinjen od aktualnih, angažiranih kreativnih dokumentarnih filmova koji se bave globalnim i lokalnim temama od posebnog interesa za mlade. Zumiraj prava žiri za mlade svake godine bira najbolji film za mlade koji je iz estetskih ili narativnih razloga najdraži toj populaciji.

Radionica Medijska pismenost, koju će učesnici žirija paralelno pratiti, fokusirat će se na filmsku pismenost i alternativne načine izražavanja mišljenja i društvenog angažmana putem medija, sa fokusom na društvene mreže i blog.

Rok za prijavu je 20. oktobar 2017. godine.

Radionica Medijske pismenosti se organizuje u partnerstvu sa UNDP u BiH, dok je Zumiraj prava festival za mlade omogućen podrškom Nacionalne fondacije za demokratiju iz Washingtona, saopćeno je iz Pres službe Pravo Ljudski Film Festivala.