Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predsjednik Federacije BiH otvorio manifestaciju “Dani Tolise”

tolisaca

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, u svojstvu visokog pokrovitelja, u srijedu je otvorio dvanaestu po redu manifestaciju Dani Tolise u svečanoj dvorani ‘Dvor’ u Tolisi.

U prigodnom obraćanju, predsjednik Federacije BiH zahvalio je organizatorima na pozivu, istaknuvši kako mu je izuzetna čast otvoriti manifestaciju koja promovira Tolisu bogatu kulturnim naslijeđem, priopćeno je iz Ureda predsjednika Federacije BiH.

Čestitao je organizatorima što su uprkos svim teškoćama uspjeli organizirati Dane Tolise koji, kako je kazao, predstavljaju zahtjevan projekt koji traje pet dana te zahvalio svima onima koji su na bilo koji način pomogli da se Dani Tolise i ove godine organiziraju na najvišoj mogućoj razini.

“Vjerujem da dovoljno razuma i pameti ima u svima nama da zajedno možemo organizirati život na ovim prostorima dostojan i naroda i čovjeka i vjernika i da ćemo to zasigurno uspjeti ukoliko vjerujemo u to. Ko god ne vjeruje, ko god se ne bori, zasigurno neće ni uspjeti”, kazao je Čavara.

Predsjedniku Federacije BiH uručena je plaketa te prigodan poklon za visoko pokroviteljstvo manifestacije Dani Tolise.

Nakon otvaranja uslijedila je promocija zbornika radova Dana europskog naslijeđa 2017. pod nazivom “Kulturno i prirodno bogatstvo Posavine”.

O knjizi su govorili federalna ministrica kulture i športa Zora Dujmović, urednica knjige Negra Selimbegović i jedan od autora u knjizi Mario Oršolić.

Otvaranje manifestacije, koja će trajati do 3. juna, svojim nastupom uveličao je mješoviti zbor “Adoro”.