npm

Predstava “Alfa Beta” u petak na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Mostaru

Alfa Beta3

Rediteljska interpretacija Saše Oručevića, u produkciji Narodnog pozorišta u Mostaru, poentira univerzalnost i značaj propitivanja smisla braka i suočavanja sa dubokim, intimnim strahovima

U petak, 29.4.22. god.. na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Mostaru u 20 sati biće odigrana predstava „Alfa Beta“.

Tekst “Alfa Beta” britanskog dramatičara Teda Whiteheada je sedamdesetih godina u Royal Court u Londonu izazvao pometnju, kao izuzetno intenzivan prikaz zarobljenosti snažnih pojedinaca u braku u kojem manjka međusobnog razumijevanja i komunikacije, a otuđenost postepeno uzima sve više maha. Individualnost dramskih likova u ovom tekstu postavljena je nauštrb održavanju privida idiličnog i skladnog bračnog života, ili života u zajedništvu općenito.

Rediteljska interpretacija Saše Oručevića, u produkciji Narodnog pozorišta u Mostaru, poentira univerzalnost i značaj propitivanja smisla braka i suočavanja sa dubokim, intimnim strahovima.

U predstavi igraju Fatima Kazazić Obad i Saša Oručević.

Cijena ulaznice je 10 KM, sa 50% popusta za učenike, studente i penzionere.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Narodnog pozorišta u Mostaru, svakim radnim danom od 9 do 14 h, i, na dan izvedbe, od 18h do početka predstave.

Rezervacije je moguće izvršiti pozivom na telefon +387 36 550 128, e-mailom na adresu produkcija@npm.ba, te porukom u inbox na Facebook i Instagram stranicama Narodnog pozorišta u Mostaru.