Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Repertoar

Predstava “August” u petak na sceni Narodnog pozorišta

august333

U subotu, 9. 3. 2019. godine u 19:30 sati, Balet NPS će izvesti komičnu baletnu predstavu u dva čina “Pepeljuga”, u koreografiji i režiji Vasilija Medvedeva

U petak, 8. marta 2019. godine sa početkom u 19:30 sati, u okviru XXXV festivala Sarajevska zima 2019, na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo bit će izvedena predstava Maladype Theatre Budapest ”August” rađena prema noveli Brune Schulza, u režiji Zoltana Balazsa.

U subotu, 9. 3. 2019. godine u 19:30 sati, Balet NPS će izvesti komičnu baletnu predstavu u dva čina “Pepeljuga”, u koreografiji i režiji Vasilija Medvedeva.

Ulogu Pepeljuge utjelovit će Tamara Ljubičić. Uz soliste uživat ćemo u igri baletnog ansambla NPS, učenika osnovne baletne škole “Mladen Pozajić” i Srednje muzičke škole odsjek klasičnog baleta, a sve uz pratnju orkestra Sarajevske filharmonije, kojim će dirigovati Dario Vučić. Pepeljuga u koreografiji i režiji Vasilija Medvedeva nam donosi ovu lijepu bajku na jedan moderan i komičan način, a pri tome zadržavajući ljepotu klasičnog baletnog izričaja. Ona nas vodi u svijet glamura i modne industrije.

Ekstravagantna scenografija i kostimi upotpunjuju ovaj baletni spektakl. Scenografiju potpisuje Marijela Hašimbegović, pečat na neobične i orginalne kostime stavila je Amna Kunovac-Zekić.

U ponedjeljak, 11. marta 2019. u 19:30 sati. predstavu „Leptir“ u režiji Emira. Z. Kapetanovića, a prema tekstu Aleksandra Radunovića, možete pogledati na maloj sceni NPS, EN FACE.
U predstavi igraju: Aleksandar Seksan, Ermin Sijamija, Sanela Pepeljak.

Broj mjesta je ograničen s toga vas pozivamo da na vrijeme obezbijedite svoje ulaznice!