Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

velika scena

Predstava “Bilo jednom” ovoga vikenda na daskama Narodnog pozorišta Mostar

l_e0c6fc87e725d3c5ee9ec4f0f8a672af

Ističu kako će gledatelji u predstavi prepoznati nešto svoje i razmisliti o važnim, “malim” stvarima svoga života uz pitanje je li nešto moglo biti drugačije

Na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Mostar (NPM) ove sedmice bit će prikazana predstava “Bilo jednom..”, autora i redatelja Jasmina Krpe.

Predstava će biti odigrana u petak, 22. aprila, u 20 sati, a glumačku postavu čine Ajla Hamzić i Emir Sejfić.

“Predstava govori o životu koji nas uhvati na prepad, dok smo bili mladi. Pokaže nam stotine puteva, prepusti vremenu, a onda lutamo tim putevima, nekada zalutamo, a nekada se vratimo. Govori o trenutku kada se pogledamo u ogledalo i zapitamo se tko je taj čovjek i kako smo postali to što smo danas i što nam je to vrijeme neprimjetno napravilo. Pokušavamo naći onog davnog sebe u tom licu preko puta. Sjetimo se što smo sve sanjali, planirali”, kazali su to o predstavi iz NPM-a.

Ističu kako će gledatelji u predstavi prepoznati nešto svoje i razmisliti o važnim, “malim” stvarima svoga života uz pitanje je li nešto moglo biti drugačije.

Produkcija ove predstave proizašla je iz inicijative Jasmina Krpe, dugogodišnjeg člana ansambla NPM, a istovremeno je to i njegov redateljski prvijenac i poklon mostarskoj publici i ansamblu predstave.

NPM