Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predstava “Bitka za Vukovar”: Niko kao u Sarajevu ne može razumjeti golgotu

bitka_za_vukovar

Edukativna i domoljubna glazbeno-scenska predstava koju su režirali hrvatski branitelji Damir Plavšić i Damir Markuš “Bitka za Vukovar” pod motom “Niko kao mi u Sarajevu ne može razumjeti golgotu Vukovara!” bit će izvedena sutra u Domu mladih u organizaciji Bošnjačkog kulturnog centra Sarajevo, HKD “Napredak” i Veleposlanstva Republike Hrvatske.

Do sada je izvedena u 27 gradova i općina, a izazvala je veliku pozornost i oduševljenje publike svih dobnih uzrasta u Hrvatskoj i svijetu.

U predstavi je do sada sudjelovalo više od 3.500 izvođača, folklorni sastavi i dječji folklorni sastavi, muške i ženske klape, dječji i zborovi odraslih, pjevačke grupe, dječiji orkestri, baletne i dramske skupine djece i odraslih, gangaši i reraši.

Psjetioci će moći da osjete i vide svjetlosne efekte koji izviru iz potpuno zamračenog prostora, zvukove sirene opće opasnosti, eksplozije granata, prelijetanja zrakoplova, urlike i lavež pasa, mirise svijeća i dima, glasove glumaca koji se isprepliću sa zvukovima uz prikazivanje filma o obrani Vukovara, najavljeno je iz Bošnjačkog kulturnog centra Sarajevo.