Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U režiji Aleša Kurta

Predstava “Bog, rat i ostalo” na youtube kanalu SARTR-a

SARTR-1-1200×675

Dramaturgiju predstave potpisuje Dubravka Zrnčić-Kulenović, scenografiju i kostim Amela Vilić, koreografiju i scenski pokret Branko Potočan, a muziku Robert Torre

Predstava “Bog, rat i ostalo” Jean – Claude Grumberga u režiji Aleša Kurta bit će prikazana danas putem YouTube kanala Sarajevskog ratnog teatra SARTR-a.

Predstava “Bog, rat i ostalo” premijeru je imala u SARTR-u 2007. godine.

Uloge su ostvarili Belma Lizde-Kurt, Žan Marolt, Snežana Alič, Sonja Goronja, Mirela Lambić, Sead Pandur i Maja Salkić, saopćeno je iz SARTR-a.

Dramaturgiju predstave potpisuje Dubravka Zrnčić-Kulenović, scenografiju i kostim Amela Vilić, koreografiju i scenski pokret Branko Potočan, a muziku Robert Torre.

– Grumbergove tri jednočinke Miško, Rat i Mir i Job, različite po strukturi, u različitim periodima ispisane, različitog žanra, a u jednoj predstavi?! Začuđujuće, a opet nije kada se radi o teatru kojeg režira Aleš Kurt. Propitujući jezik teatra kroz apsurdnost i grotesknost situacije, alegorijsku sliku i ličnu Božju ispovijed, Kurt pokušava graditi takvu scensku sliku koja, razobličavajući licemjernost svijeta i zloćudnost ljudske namjere i htijenja, propituje savjest svakoga, bio on na sceni ili u publici – kazala je Dubravka Zrnčić Kulenović.

Emitovanjem te predstave s početkom u 18 sati SARTR se prisjeća sjajnih, a prerano preminulih Žana Marolta i Amele Vilić, navodi se u saopćenju iz SARTR-a.