Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predstava “Bračna igra” obilježava 13. Dane mladih Tuzle

bracna_igra

Predstava “Bračna igra” autora Edwarda Olbija, nastala u produkciji Teatra Kabare Tuzla, Pozorišta mladih Tuzla i Akademije dramskih umjetnosti Tuzla, na sceni Teatra kabare Tuzla odigrat će se u petak 17. marta s početkom u 19,30 sati.

Njeno izvođenje obilježit će 13. Dane mladih Tuzle. Predstavu je režirao Vlado Kerošević, a u njoj igraju mr. umjetnosti Emina Goletić i mr. umjetnosti Adnan Mujkić.

Drama “Bračna igra” je duodrama koju je svoju premijeru imala 1987. godine u Vienna’s English Teatre. Problem koji tretira drama tematski se bavi gorućim pitanjem savremenog društva koji se najjasnije ocrtava kroz poimanje i odnos pojedinaca, kao individualnih egzemplara i njihovih kriza zaključanih u bračnoj zajednici/igri.

“Bračna igra” ne predstavlja brak kao idiličnu sliku života u dvoje, već se bavi preispitivanjem svega onoga što brak zapravo i jeste. Kroz sukob supružnika otvara se pitanje preljube, ljubomore i individualnosti unutar bračne zajednice.

Cijena ulaznice je 7 KM, a za studente 5 KM. Ulaznice možete rezervisati na brojeve telefona: 035/264-733 i 061 365 800, 061/ 267 579 ili na facebook stranici Teatra Kabare Tuzla.