Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijera

Predstava “Čarlijeva tetka” otvara sezonu Narodnog pozorišta Tuzla

narodno_pozoriste_tuzla

Narodno pozorište Tuzla je odlučilo da premijera bude izvedena u tri večeri uzastopno, prva u petak, 18. septembra, a druga i treća u subotu, 19., odnosno nedjelju, 20. septembra 2020.

Narodno pozorište Tuzla otvara 73. sezonu 2020/21. premijerom predstave ‘Čarlijeva tetka’ rediteljice iz Zagreba Nine Kleflin – najavila je ta pozorišna kuća.

U ovoj komediji autora Thomasa Brendona igraju: Edis Žilić, Elvis Jahić, Midhat Kušljugić, Milenko Iliktarević, Nenad Tomić, Siniša Udovičić, Remira Osmanović, Tamara Stilić Miličević, Irma Zukić, Jasmina Ibrahimović i Jasmina Dedić. Umjetnički dio ekipe upotpunjuju provjereni saradnici rediteljice Kleflin: Midhat Kušljugić, adaptacija djela, Osman Arslanagić kao scenograf i Sara Lovrić Caparin, kostimograf predstave.

Zbog trenutne epidemiološke situacije i donesenih mjera, za izvođenje predstava u zatvorenom prostoru dozvoljeno je maksimalno 50 posjetilaca.

Narodno pozorište Tuzla je odlučilo da premijera bude izvedena u tri večeri uzastopno, prva u petak, 18. septembra, a druga i treća u subotu, 19., odnosno nedjelju, 20. septembra 2020.

Sva izvođenja počinju u 19.30 sati.

Iz pozorišta napominju da u salu koja ima 290 mjesta može ući samo 50 posjetilaca, uz poštivanje svih epidemioloških mjera – držanje distance, nošenje maske tokom predstave i obaveznu dezinfekciju ruku prilikom ulaska.

Tuzlansko pozorište najavilo je za 24. septembar predstavu “Putovanje” domaćeg autora Vahida Klopića, u režiji Midhata Kušljugića, koji i igra u predstavi zajedno s kolegama Remirom Osmanović i Milenkom Iliktarevićem.

Sa istom predstavom će ovo pozorište gostovati 28. septembra u Mostaru gdje će se predstaviti na ovogodišnjem 17. Festivalu komedije Mostarska liska 2020.

Također u septembru, od 22. do 26., u Ljetnoj bašti pozorišta izvodit će se predstave u okviru 20. Festivala Pozorište bez granica, u organizaciji Draft teatra iz Tuzle, a pod pokroviteljstvom kulturne manifestacije Ljeto u Tuzli.

U slučaju kiše, predstave će biti izvedene u sali Narodnog pozorišta Tuzla.